شرکت Apple، شرکتی است که به تولید سختافزارهای نوین و دارای طراحی صحیح معروف است. از جمله محصولات سخت افزاری این شرکت میتوان به آن ها اشاره نمود آیپاد، آیمک، مک بوک و آیفون می باشند.

اما اینها تنها فعالیت های اپل نیستند بلکه این کمپانی مشهور در زمینهٔ تولید نرمافزار هم فعالیت دارد. نرمافزارهای آیتونز، آیلایف ، آی ورک و سیستمعامل مورد استفاده در رایانههای این شرکت مک اواس ده نیز نمونههایی از فعالیت نرمافزاری این شرکت هستند.
درواقع مدیریت اجرایی این شرکت برعهدهٔ استیو جابز است. وی همراه با استیو وزنیاک بنیانگذار شرکت نیز بوده است و به همکاری و داوری شخصی به رونالد وین که شریک سوم آن ها می باشد شروع به کار کردند اما آقای وین 12 سال پس از فعالیت سهام خود را با 500 دلار فروخت.
تاریخچه برند اپل (Apple)
کمپانی اپل در سال ۱۹۷۱ توسط دو دوست با نام های استیو و زنیاک ۲۱ ساله که مهندس کامپیوتر بود و همچنین استیو جابز ۱۶ ساله خلاق متولد شد. در آن زمان در طی گذشت شش سال از آشنایی این دو نفر در سال ۱۹۷۷ با معرفی کامپیوتر شخصی اپل I که در گاراژ خانه جابز به صورت دستی ساخته شده بود رسماً با نام تجاری Apple Computer Inc به بازار تکنولوژی وارد شد. او توانست ظرف مدت کوتاهی با فروش تعدادی از این مدل کامپیوتر شخصی، اعتباری برای خود دست و پا کند و در بازار تکنولوژی نفوذ خوبی پیدا کرد.
به دنبال این پیشرفت بزرگ شرکت اپل بلافاصله در سال ۱۹۷۷ نوع دیگری از کامپیوتر شخصی یعنی اپل II را وارد بازار کرد که به دلیل مجهز بودنش به فلاپی درایو ۵٫۲۵ اینچی از رقبای دیگر خود در آن دوره نظیر کمودور پیایتی که از نوار مغناطیسی برای ذخیرهسازی اطلاعات استفاده میکرد، پیشی گرفت و به سرعت در بازار نفوذ کرد و هواداران زیادی را به خود اختصاص داد.

انقلاب عظیم اپل در زمینه کامپیوتر های شخصی در سال ۱۹۸۳ رخ داد. این شرکت با ارائه مدل «لیسا» که اولین کامپیوتر مجهز به ماوس و سیستمعامل دارای واسط گرافیکی، آیکونها و پنجرهها بود توانست در سال 1983 به خوبی در بازار نفوذ کند. تلاش های اپل بازهم ادامه دارد. پس از آن کمپانی اپل در سال ۱۹۸۴ سیستمعامل مکینتاش را که تبلیغ زیادی برای آن شده بود را روانه بازار نمود.
تاثیر مکینتاش
با ظهور مکینتاش و ارائه نسخههای مختلف برنامههای نشر رومیزی زیادی توسط کمپانی ادوبی (Adobe) انتشار یافتند. من جمله PageMaker و بعدها برنامه ساخت انیمیشن که موجب شد تا سیستم عامل مکینتاش در بین انتشارات و سازندگان فیلم و موسیقی طرفداران بسیاری پیدا کند و سیستمی محبوب واقع شود. شایان ذکر است که بسیاری از نرم افزارهای مشهور کنونی مانند مایکروسافت ورد و ادوبی فوتوشاپ اولین بار برای کامپیوتر مکینتاش نوشته شدند.
در اواسط دهه ۱۹۸۰ اپل دارای دو دپارتمان بود که روی ان ها کلیک کرده بود. یکی روی سریهای اپل II که خاص کاربران خانگی بود و دیگری روی سیستمهای مکینتاش که مخصوص کاربران حرفهای طراحی شده بود. اپل روی این دو دپارتمان تحقیقات بسیاری را انجام داد و مدام بر روی آن ها پژوهش هایی انجام داد.
اما با وجود تمام این تلاشها و تحقیقات مکینتاش نتوانست به سهم بازاری مشابه دهه ۷۰ کامپیوترهای اپل II دست پیدا کند. اما همچنان به رقابت خود با کامپیوترهای آیبیام ادامه داد. (مکینتاش (سیستم Unix) با مک او اس فرق دارد).

کمپانی اپل در سال 1989 استراتژی و برنامه خود را بر پایه تولید سه مدل کامپیوتر جیبی بنا نهاد. اپل در 1989 محصولی جدید به نام نوت بوک Power Bookکه نوعی کامپیوتر جیبی بود به بازار معرفی نمود.
آنچه شهرت اپل را به عنوان تولید کننده باکیفیت، در زمینه کامپیوترهای رومیزی و کامپیوترهای قابل حمل تثبیت کرد تولید یکی از مدل های نوت بوک که Power Book 100 نام داشت بود.
اولین گوشی های موبایل برند اپل (Apple)
اولین گوشی آیفون توسط استیو جابز که فاقد صفحه کلید فیزیکی بود در سال 2007 به بازار معرفی شد. تنها یک دکمه به نام هوم در زیر صفحه نمایشش داشت که با استفاده از آن کاربران می توانستند به خدمات موبایل دست یابند. سیستم عامل این گوشی بر مبنای Mac OS طراحی شده و iOS نام داشت. همچنین از مرورگر وب سافاری استفاده شده بود که مرورگر اصلی اپل می باشد.

استیو جابز برای ارائه آیفون، نخست سه دستگاه که قابلیت های جذابی برای کاربران داشت را معرفی کرد. ابتدا یک دستگاه iPod با صفحه نمایش لمسی، سپس یک موبایل و در آخر هم یک دستگاه همراه که قابلیت اتصال به اینترنت داشت را معرفی نمود. او بعد از توصیف این مشخصات و ویژگی ها، گوشی آیفون را معرفی کرد. مشخص شد این دستگاه تمام قابلیت های ذکر شده را شامل می شود که در آن زمان دستاورد بزرگی به حساب می آمد.
مرگ استیو جابز
در سال 2003 استیوجابز دچار سرطان لوزالمعده شد. پس از چند سال مبارزه با این بیماری در سال 2011 پس از اینکه از اپل استعفا دادند چشم بر این دنیا بستند و فوت کردند. ایشان شخص بزرگ و خلاقی بودند و مرگشان بسیار آسف بار بود اما بازهم این مانع پیشرفت اپل نشد. کمپانی اپل توانست پس از معرفی آیفون های جدید، ساعت هوشمند اپل واچ را نیز در سال 2015 به بازار عرضه کند.
برند اپل (Apple) در سراسر دنیا نمایندگی های فراوانی دارد که آنها را با نام اپ استور می شناسند. در سه ماه آخر سال 2014، سود اپل 18 میلیارد دلار بوده است و توانست رکوردی بی سابقه را به ثبت رساند و تاکنون هیچ شرکتی در یک دوره سه ماهه به آن نرسیده است. شرکت اپل در سال 2017 برای دهمین سال متوالی، عنوان تحسین برانگیزترین شرکت فناوری اطلاعات در جهان را به خود اختصاص داد.

برای مشاهده محصولات برند Apple در سایت استوک لپ روی لینک مقابل کلیک کنید:https://stoklap.com/shop/?yith_wcan=1&products_brand=apple