صفحه اصلی / نوشته ها / تکنولوژی / کارت گرافیک اکسترنال چیست؟

کارت گرافیک اکسترنال چیست؟

اگر عملکرد لپ تاپ خود را به اندازه کافی برای اجرای بازی‌های مختلف کافی نمی‌دانید، می‌توانید یک کارت گرافیک اکسترنال را امتحان کنید. اما آیا واقعا چنین کاری ارزشش را دارد؟ راهنما خرید egpu کمک کننده خواهد بود.

کارت گرافیک اکسترنال همون‌طور که از اسمش پیداست، کارت گرافیکیه که خارج از سیستم شما قرار می‌گیره و با کابل‌های مخصوصی به سیستم شما وصل میشه. کسانی که از لپ‌تاپ استفاده می‌کنن، اگر قصد انجام کار گرافیکی سنگین داشته باشن و سیستمشون به‌ قدر کافی قدرتمند نباشه، باید از کارت گرافیک اکسترنال استفاده کنن. عبارت eGPU مخفف External Graphics Processing Unit به‌‌معنای واحد پردازش گرافیکی اکسترناله.

خیلی از سیستم‌ها پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و رم (RAM) قوی‌ای دارن اما کارت گرافیک‌ اون‌ها به اندازه‌ی بقیه‌ی اجزای سخت‌افزاری سیستم قوی نیست. کارت گرافیک‌های اکسترنال، برای افزایش قدرت گرافیکی لپ‌تاپ‌ها عرضه میشن. اگر شما لپ‌تاپی با کارت گرافیک نسبتا ضعیف دارید، کارت گرافیک اکسترنال گزینه‌ی مناسبی برای ارتقای قدرت سیستم شماست.

اجزای سازنده کارت گرافیک اکسترنال

کارت گرافیک‌های اکسترنال، اجزای مختلفی دارن، مثل:

  • کارت گرافیک: گرافیک در کارت گرافیک اکسترنال، مثل بقیه‌ی کارت گرافیک‌های اینترناله.
  • قاب: محفظه‌ای فلزیه که به‌عنوان محافظی برای کارت گرافیک عمل می‌کنه.
  • منبع تغذیه: وظیفه‌اش تامین ولتاژ کارت گرافیکه. این منبع به‌عنوان ورودی، برق شهری می‌گیره و برق متناسب با کارت گرافیک رو مهیا می‌کنه.
  • کابل رابط: کابلیه که از کارت گرافیک اکسترنال به لپ‌تاپ‌ها متصل میشه. این کابل وظیفه‌ی انتقال اطلاعات رو بر عهده داره.

کابل‌های رابط انواع مختلفی دارن که عبارت‌اند از :

  • کابل تاندربولت (thunderbolt): این کابل در لپ‌تاپ استفاده میشه.
  • کابل Express Card: در لپ‌تاپ‌های قدیمی پیدا میشه ولی در لپ‌تاپ‌های امروزی کاربردی نداره.
  • کابل Mini PCIe: به جای Express Card استفاده میشه و ارتباط بهتری ایجاد می‌کنه. ولی دردسر بیشتری داره، چون اغلب درون لپ‌تاپ تعبیه میشه.
  • رابط USB-C: در اکثر لپ‌تاپ‌هایی که در 2 تا 3 سال اخیر تولید شده وجود داره.

انواع eGPU

کارت گرافیک‌ اکسترنال رو به دو صورت میشه تهیه کرد. اولین حالت اینه که خودتون اجزای مختلف رو بخرید. یعنی یک کارت گرافیک بخرید، بعد با استفاده از پاور یا همون منبع تغذیه ولتاژ لازم کارت گرافیک رو تامین کنید. بعد یک قاب برای اون تهیه کنید.

این مورد ضروری نیست اما برای افزایش طول عمر کارت گرافیک و جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی لازمه.

اسلات PCIe هم برای جاگیری کارت گرافیک نیاز دارید. بعد از آماده‌سازی این لوازم، شما باید یک کابل رابط متناسب با لپ‌تاپ خودتون تهیه کنید. با سرهم کردن این اجزا شما یک eGPU دارید.

اما روش دوم خرید کارت اکسترنال آماده‌ است. این کارت گرافیک‌ها توسط شرکت‌های تولیدی ساخته شده و به بازار عرضه میشن. استفاده از این کارت گرافیک‌ها مطمئن‌تره و ریسک‌های احتمالی رو کم می‌کنه. اما هزینه‌ی بیشتری رو باید بابت اون بپردازید.

نحوه عملکرد کارت گرافیک اکسترنال

کارت گرافیک‌ در لپ‌تاپ‌‌ها دو نوعه. یکی کارت گرافیک مجتمع و یکی کارت گرافیک مجزا یا مستقل. کارت گرافیک‌های مجتمع برای کارهای ساده و سبک استفاده میشن تا از مصرف انرژی زیاد و تولید گرمای بیشتر جلوگیری بشه. از کارت گرافیک‌های مستقل تنها در مواقع لازم استفاده میشه. مثل وقتی که در حال اجرای بازی کامپیوتری هستید. در لپ‌تاپ‌ها یک باس ارتباطی PCIe قرار داره که کلیه‌ی اطلاعات گرافیکی لازم برای جابه‌جایی در سیستم روی اون قرار می‌گیره. نمایشگر لپ‌تاپ به کارت گرافیک مجتمع وصل میشه. در مواقع استفاده از کارت گرافیک‌ مستقل، اطلاعات بعد از پردازش توسط کارت گرافیکی مستقل روی باس PCIe قرار می‌گیرن و کارت گرافیک مجتمع این اطلاعات رو از روی باس برداشته و به نمایشگر میده.

حالا اگر از یک کارت گرافیکی اکسترنال استفاده کنید، اطلاعات توسط کابل ارتباطی به کارت گرافیک اکسترنال فرستاده میشه. کارت گرافیک بعد از پردازش‌های لازم، اطلاعات رو توسط کابل به لپ‌تاپ‌ می‌فرسته. این اطلاعات روی باس PCIe قرار می‌گیره. سپس کارت گرافیک مجتمع این اطلاعات رو برداشته و به نمایشگر تحویل میده. به‌طور کلی نحوه‌ی عملکرد کارت گرافیک مستقل با کارت گرافیک اکسترنال تفاوت چندانی نداره. این دو تنها در نحوه‌ی اتصال به باس ارتباطی PCIe با هم تفاوت دارن.

راه دیگه‌ی استفاده از کارت‌ گرافیک‌ اکسترنال اینه که یک نمایشگر مجزا رو به کارت گرافیک وصل کنین. در این حالت بعد از پردازش در کارت گرافیک اکسترنال اطلاعات روی نمایشگر نشون داده میشن.

متاسفانه هزینه‌ی تهیه این کارت گرافیک‌ها در ایران بسیار زیاده و ممکنه هزینه‌ای تا نصف قیمت لپ‌تاپ‌ شما داشته باشه.

با این حال عده‌ای به‌دلایلی مثل عدم تمایل به تعویض لپ تاپ، این هزینه رو قبول می‌کنن. بعضی از گیمرها هم برای افزایش نرخ فریم در بازی با سیستم خود از این کارت گرافیک‌ها استفاده می‌کنن.

کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

داک یا همون محفظه eGPU، برای اتصال به لپ‌تاپ یا PC خونگی، به درگاه Thunderbolt 3 نیاز داره. Thunderbolt 3 یک پورت ورودی و خروجی پرسرعت از Intel هست که به eGPU امکان برقراری ارتباط با لپ‌تاپ رو میده.

اگر دنبال یک لپ‌تاپ چند منظوره هستین که قدرتی دو برابری در گیمینگ یا طراحی برای دفتر خونگیتون داشته باشه، باید اتصال تاندربولت 3 براتون در اولویت باشه. این ویژگی به شما آزادی عمل میده تا قدرت گرافیکی لپ‌تاپتون رو بدون جایگزین کردن با به سیستم دیگه، افزایش بدید.

برای مطالعه سایر مطالب سایت استوک لپ روی لینک مقابل کلیک کنید:https://stoklap.com/category/blog/

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد